Pilk Saaremaa rallile läbi kaamerasilma (2)

Pilk Saaremaa rallile läbi kaamerasilma

Foto: Rando Aav

Eelmisel nädalavahetusel palistasid taas tuhanded rallihuvilised pargiäärseid linnatänavaid ja maakonna kruusateid, et osa saada kõige pikemate traditsioonidega autorallist Eestis.

Tavapäraselt oli nii võistlejate kui publiku hulgas arvukalt väliskülalisi. Lehvitati erinevate riikide lippe, ent sinimustvalgeid oli nende hulgas mõni üksik.

Igasügisene Saaremaa ralli on tõenäoliselt üks paremini korraldatud autospordivõistlusi Eestis. Kuidas muidu selgitada suurt osavõtjate hulka ja tohutut publikuhuvi – kui kõrvale jätta asjaolu, et Saaremaa on suuremale osale rallisõpradest meretagune maa, mis pakub üha avastamisrõõmu.

Sageli on inimesed suhtumises rallisse jagunenud kahte leeri: ühel pool need, kellele võistlus meeldib, ja teisel pool seltskond, kelle arvates tuleks seesugune trall silmapilk lõpetada. Ja muidugi leidub alati neid, kel huvi pudelit kummutada ja kellel pole tegelikult sooja ega külma, kas võidusõit toimub või mitte.

Alkohol ja ralli kokku ei käi

Iseäranis markantne lugu juhtus reedesel linnakatsel, kui finišikurvis astus katset läbiva soomlaste ralliauto ette purjus mees. Halvimast päästis võistlusautot roolinud Kari Mustalahti kiire reaktsioon. Jäi üsna vähe puudu, et tänavat ületama asunud joobnu oleks seejärel samas võistlust vaadanud lätlastelt oma seatembu eest tappa saanud. Julgen väita, et Lätis on rallikultuur parem ja sealsed rallisõbrad distsiplineeritumad.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)