Lauamängurid kohtusid Orissaares

Pühapäeval korraldas spordiklubi Saare Mäng Orissaare spordihoones Saaremaa IV karikavõistlused lauamängude mitmevõistluses.

Kuna sama võistluse raames toimus ka Eesti 2011. a lauamängude mitmevõistluse IV etapp, saabus Saaremaale hulgaliselt tugevaid mitmevõistlejaid ka mandrimaalt.

Meeste turniirile registreerus 18 mängijat ja mõne üksiku erandiga olid esindatud pea kõik vabariigi selle ala parimad. Esikoha napsas Valter Viisut Raplamaalt ühepunktilise eduga meie Andres Kuuse ees (38 ja 37 punkti 56 võimalikust). Andres Kuusk oli varem rohkem tuntud kui malemängija, kuid alles hiljuti triumfeeris ta mõttemängude maailmameistrivõistlustel Inglismaal Londonis. Omavahelise matši võitis samuti Viisut tulemusega 5 : 3.

Esikolmiku üllatusmees oli Eiki Lehemets Kilingi-Nõmmelt, kelle kontosse kogunes lõpuks 31,5 punkti ja kes esmakordselt suutis end sellisel tasemel kolme hulka mängida.

Saare maakonna ülejäänud mitmevõistlejate lõpptulemused olid järgmised: Gunnar Usin (4. koht, 31 punkti), Rein Kirst (6. koht, 30,5 p), Villu Kallas (7. koht, 30 p) ja Olev Kiirend (9. koht, 29,5p). Igati väärikas esinemine – kõik saar-lased tabeli ülemises pooles!

Naiste lehel figureerisid seitsme mängija nimed. Mängiti ringsüsteemis ja meestega võrreldes veelgi napima karikavõidu saavutas Tiia Müürisepp Saaremaalt, edestades oma peakonkurenti Mary-Heleen Lillemäed Pärnumaalt vaid poole punktiga (37 ja 36,5 punkti 48 võimalikust). Kolmanda koha sai 34 punktiga pärnulanna Saima Rand.

Mängijate tänusõnad kuuluvad peakohtunikuna laitmatult tegutsenud Taimo Antsaarele (SK Saare Mäng).

Gunnar Usin

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)