Meelemuutus: linn paneb aktsiad enampakkumisele (2)

Kuressaare linnavalitsus reageeris asjaolude muutumisele ja väikeaktsionäride survele ning paneb arvatavasti oma enamusosaluse Saaremaa Golfis siiski enampakkumisele.

Linnavalitsuse plaan võõrandada 66,1% protsenti ettevõtte aktsiatest otsustuskorras OÜ-le Mertiina pidi teoks saama juba linnavolikogu eelmisel istungil. Uued arengud golfifirma ümber käivas kohtuasjas, väikeaktsionäride pöördumine ja vähemalt kaks aktsiate ostust tõsiselt huvitatud isikut olid arvatavasti põhjuseks, miks nädala pärast toimuval volikogu istungil tuleb arutusele müük enampakkumisel. Säärase ettepaneku tegi ka linnavolikogu Keskfraktsiooni kuuluv Aivar Aru.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov kinnitas Saarte Häälele, et nüüd on tõepoolest uus plaan minna enampakkumise teed, mitte võõrandada aktsiaid Saaremaa Golfi nõukogu esimehele Jüri Tiitusele kuuluvale firmale.

Koov märkis, et enampakkumise tingimused on üldjoontes samad, mis olid võõrandamise eelnõus, mõningaid muudatusi tuleb arvatavasti seoses panga seatud tingimustega.

Praegu on golfifirma aktsiatest Saarte Hääle andmetel huvitatud lisaks Tiitusele Arti Arakasele kuuluv OÜ Ingmar Trade, kes on teinud ka ametliku pakkumise, ning kohapeal on oludega tutvumas käinud Mait Schmidt Jõelähtmel asuvast Estonian Golf and Country Club’ist.

Arakasele kuuluv firma, kes on ka golfiväljaku klubihoone omanik ja kes omab Saare Golf Travelile kuuluvat operaatorlepingut, on teinud pakkumise, kus kinnitab oma valmisolekut maksta 11,5 eurot aktsia eest. Lisaks lubab ta täita ka muud esitatud tingimused, nagu 320 000 euro maksmine aktsiaseltsile, millest too tasuks omakorda linnale kasutatud arvelduskrediidi eest. Tiituse firmale võõrandamise eelnõus oli aktsia hinnana märgitud 10 eurot.

Abilinnapea Koovi sõnul tulebki enampakkumise alghinnaks arvatavasti 11,5 eurot, kuna see on hetkel kõrgeim reaalselt tehtud pakkumine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)