Tallinna Kaubamaja kavandab Auriga naabrusse ärihooneid (5)

Kuigi võimaliku uue kaubanduskeskuse rajamisest Kuressaare linna serval asuvasse Sikassaarde on räägitud aastaid, astus Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS nüüd viimaks ka konkreetsema sammu kinnistu arendamise suunas.

Nimelt esitas Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluv kinnisvarafirma sel nädalal Kaarma vallavalitsusele taotluse detailplaneeringu algatamiseks. Taotluse kohaselt planeeritakse kinnistule tulevikus rajada ärihooned.

Kaarma vallavalitsus ei tahtnud eile otse Roonimäe tankla kõrval asuva kinnistu detailplaneeringu algatamise teemat aga veel kommenteerida. “Ammendavad vastused kõigile küsimustele annab Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS,” jäi Kaarma abivallavanem Urmas Sepp napisõnaliseks.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS-i juhatuse liige Peeter Kütt ütles Saarte Häälele, et hetkel ei soovi temagi teemat veel lähemalt lahata, kuna kõnealune detailplaneering on siiski alles algatamisjärgus. “Plaanidest on veel vara rääkida. Selleks see detailplaneering ongi, et välja selgitada, mis ja kuidas võiks tulla,” selgitas Kütt. Ta lisas, et planeerimise käigus tehakse kindlaks, milline on avalik huvi ja millised kinnistu parimad kasutusvõimalused.

“Kõik see arutatakse läbi ja seepärast oleks täna ennatlik öelda, mis sinna täpselt tuleb,” tähendas ta. “Samas on meil endil arusaam loomulikult olemas ja huvi on meil samuti, mistõttu oleme oma avalduses välja toonud, mida me sooviksime seal teha, aga need kõik on hetkel veel tööversioonid,” rõhutas Kütt.

Vallale saadetud taotluses märkis Peeter Kütt, et kõnealuselt kinnistult mahasõidu osas on teemat maanteeameti Lääne regiooni Kuressaare osakonna spetsialistidega juba arutatud. Vastavalt läbirääkimiste tulemusele on koostatud ka eskiislahendus, mille alusel on Klotoid OÜ taotlenud maanteeametilt tehnilised tingimused kavandatava mahasõidu planeerimiseks.

Tallinna Kaubamaja omandas Kaarma vallas Sikassaare külas Tammemetsa kinnistu 2002. aasta detsembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)