Puuetega inimeste koda loodab majale uut kuube (1)

Saaremaa puuetega inimeste koda esitas rahataotluse ettevõtluse arendamise sihtasutusele, saamaks regionaalsete investeeringutoetuste programmist toetust SPIK-i Kuressaares asuva Pika tänava hoone renoveerimiseks.

Puuetega inimeste koja projektijuht Marju Saar ütles Saarte Häälele, et nad on oma maja renoveerimise jaoks toetust taotlenud varemgi, kuid seni tulemusteta. “Oleme juba neljandat korda taotlemas. Kogu aeg on taotlus rahapuudusel tagasi lükatud, aga loodame nüüd ikka jälle,” sõnas Saar. Projektijuhi sõnul on neil mitmeid pakilisi töid, mis kindlasti tegemist nõuavad.

“Kindlasti maja fassaadi korrastamine. See on täiesti ära lagunenud ja hallitab nii mõnestki kohast,” kurtis Marju Saar. Lisaks tahab koda oma majja nõuetekohast kaldteed. “Tegelikult on kaldtee meil praegu olemas, aga see ei vasta paraku nõuetele, mis peavad olema,” põhjendas projektijuht korraliku kaldtee vajadust.

Kavas on ka välja vahetada osa aknaid. “Pooled on juba vahetatud, aga pooled vahetamata ja need, mis vahetamata, on väga käest ära just tegevustubades, kus inimesed kogu aeg tööd teevad,” nentis Marju Saar.

Loetletud remonditöödeks kulub koja projektijuhi sõnul ligikaudu 31 000 eurot. “Kõnealusest programmist taotleme natuke vähem, sest meil on kaasfinantseerijad ka olemas,” lisas ta. Kas raha saadakse või ei, peaks Marju Saare andmeil selguma detsembris ning kui vastus tuleb positiivne, lähebki ehitus üsna kohe lahti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)