Mall Metsa värvikirev looming kunstistuudios

Mall Metsa värvikirev looming kunstistuudios

KUNSTNIK JA TÖÖD: Mall Mets eile veidi enne näituse avamist Saaremaa kunstistuudio galeriis.
Foto: Egon Ligi

Eile pärastlõunal avas Saaremaa kunstistuudio galeriis oma isiknäituse nahakunstnik Mall Mets. Kunstisõprade rõõmuks on seekordsel näitusel eksponeeritud nii akvarelle kui ka nahkvaipu.

“Tegutsen nii ühes kui ka teises valdkonnas, olen nahakunstnik ja teen peamiselt vaipu. Mulle meeldib kokku sobitada erinevaid värve ning minu vaibad ongi sellised ebatraditsioonilised värvikompositsioonid,” tutvustas kunstnik.

Mall Mets on ka akvarellistide ühenduse liige ja tema pildidki on hästi värvilised. “Ma ei ole selline soliidselt pruun, mulle meeldib värvida ka nahka,” tunnistas ta ise.

Õppinud on Mall Mets nahakunstnikuks, kuid ka tema akvarellid on pilkupüüdvad. Üks tema lemmikteemasid on kassid ning neid on kunstnik ka joonistanud ja toonud valminud töid ka Kuressaarde. “Mul on kodus kass ja ma alati vaatan ka kõikvõimalikke tänavakasse, nad on nii ilusad,” ütles ta.
Mall Metsa tööd on näitustele jõudnud alates aastast 1971. Lisaks kodumaistele väljapanekutele on tema nahktöid ja akvarelle eksponeeritud ka Stockholmis. Kuressaares jäävad Mall Metsa vaibad ja pildid vaatajaile näha oktoobri lõpuni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 101 korda, sh täna 1)