Juhtkiri: Kaasiku kajamised (2)

Saare maakonna valdade juhid tõstsid eile üksmeelselt käe Kaido Kaasiku toetuseks. Tasub meenutada, et viis aastat tagasi, kui maavanem määrati, sellist üksmeelt ei olnud. Nüüdne heakskiit pole siiski imekspandav, sest 16 aastat omavalitsustegelane olnud Kaasik on vallajuhtide jaoks “üks meie seast”.

Uus maavanem, kelle poolt peavad formaalselt käe tõstma ka vabariigi valitsuse liikmed, toonitas, et tahab kindlasti teha tööd kohalike omavalitsustega. Olgugi et see ei pruugi alati olla lihtne. Pahatihti on riigi huvid või võimalused ahtakesemad või teise suunaga kui kohalikule kogukonnale vaja või kombeks. Kaasiku töö on need otsad kokku sõlmida.

Looduses on nähtus, mida nimetatakse kajaks. Hõikad midagi ja heade tingimuste korral kuuled sa oma sõnumit veelgi võimsama ja selgemana.

See, kas Kaasik ka vastu kajab, saabki olema tema vahest üks raskemaid proovikive. Kas maavanem suudab seista näoga ka omavalitsuste poole ja oma sõnumi kajama panna või jääb ta riigiametnikuna üksi istuma keset saart, kus midagi vastu ei kaja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)