Merike Pitk asus Saarte Hääle tüürile (7)

Merike Pitk asus Saarte Hääle tüürile

SAAREMAALE TAGASI: Aastail 1993–1998 töötas Merike Pitk Saaremaa ajalehtedes, algul Oma Saares ja hiljem Meie Maas.
Foto: Egon Ligi

Saarte Hääle peatoimetajana asus eile ametisse Merike Pitk, kes töötas enne seda nädalalehe Maaleht vanemtoimetajana.

“Olime lehega jõudnud olukorda, kus vajasime tugevat ajakirjandustaustaga inimest lehe sisulise poole edasiarendamiseks,” ütles Saarte Hääle vastutav väljaandja Gunnar Siiner. “Mul on väga hea meel, et sellise kogemusega ajakirjanik nagu Merike Pitk oli nõus Saarte Häälega liituma.”

Tartu ülikooli ajakirjandusharidusega Merike Pitk on Maalehes töötanud kokku 18 aastat, aastail 1998 kuni 2007 oli ta Maalehe Lääne-Eesti korrespondent, pälvides oma Saaremaa-aineliste kirjutiste eest ka Maalehe aastapreemiaid. 2007. aastal tunnistati Pitk Maalehe aasta ajakirjanikuks.

“Julgesin Saarte Hääle peatoimetaja koha vastu võtta tänu kohalike olude tundmisele, aga ka viimaste aastate töökogemuse tõttu Maalehe vanemtoimetajana,” ütles 18 aasta eest Saaremaale elama asunud Pitk. Ehkki viimased viis aastat töötas Merike Pitk Tallinnas, oli tema kodu endiselt Saaremaal. “Mõistan täielikult neid inimesi, kes on pidanud töö tõttu pendeldama Saaremaa ja mandri vahet,” lausus Pitk.

Vastutav väljaandja Gunnar Siiner lisas, et tema ja Merike Pitka arusaamad on lehe arengut puudutavates küsimustes samad. ”Kui lisada siia veel tema kogemus Maalehest, siis usun, et saame lähiajal lugejatele pakkuda veel paremat ja sisukamat ajalehte,” lausus Siiner.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 118 korda, sh täna 1)