Kärla raamatukogu saab uue kuue (2)

Kärla raamatukogu saab uue kuue

EHITUS KÄIB: AS Tesman Ehitus lammutab kõigepealt maja vana katuse ja paneb peale kile. Kahe kuu pärast peab hoonel aga uus katus aga peal ning uued aknad ja uksed ees olema.
Foto: Egon Ligi

Tänu saasteühikute müügist saadud tulule tehakse korda Kärla vallamaja-raamatukogu ning renoveeritud hoone küttekulud vähenevad sel talvel märgatavalt.

“Tehakse katus, pööningusoojustus, akende ja uste vahetus ning soojussõlmeautomaatika paigaldatakse nii vallamajale, spordihoonele kui ka koolile,” rääkis Kärla vallavanem Villi Pihl Saarte Häälele, lisades, et eelmisel nädalal lahti läinud ehitustööd peavad olema valmis 30. novembriks. Kuu aega varem peab Pihli sõnul töökorras olema küttesüsteemi automaatika.

“Kokku läheb see maksma 75 000 eurot ning see kõik on ehitatud CO2 rahaga,” märkis vallavanem, lisades, et see raha on väikesele vallale suureks abiks ning tal on hea meel, et Kärla selle toetuse sai. Pihl tõdes, et vallamaja ja raamatukogu küttekulud vähenevad umbes 30 protsenti ning tänu küttesüsteemi automaatikale peaksid kümne protsendi võrra vähenema ka kooli ja spordihoone küttekulud.

Valitsus kiitis mullu detsembri alguses heaks Eesti kasutamata saastekvoodi müügi Jaapani konglomeraadile Marubeni Corporation ning sellest saadavad tulud suunatakse üle Eesti, investeerimaks 66 objekti.

Saasteühikute müügist saadav tulu suunatakse kohalike omavalitsuste hooneid energiasäästlikumaks muutvatesse investeeringutesse esmakordselt. Objektide valikul eelistati selliseid hooneid, kus CO2 heitkoguse kokkuhoid ja kasusaajate arv on investeeritava miljoni krooni kohta suurim.

Saaremaalt on seekordsete toetusesaajate nimekirja arvatud kuus objekti: Kärla raamatukogu-vallamaja, Mustjala lasteaed-põhikool, Orissaare kultuurimaja, Tornimäe rahvamaja, Salme rahvamaja ja Kuressaare tennisekeskus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 60 korda, sh täna 1)