Juhtkiri: Ühise hea teo jõud

Väikese Oskari lugu on pannud mõtlema, et ehkki me tihtilugu kipume nägema rohkem pilvist taevast kui päikesepaistet, on ilmas siiski olemas ka headust, ja seda tõtt-öelda rohkemgi, kui vahel arvata oskame. Nii on väikese poisi ravilesõiduks raha kokku saanud ilma suurema kisa ja kärata. Ja see annab lootust, et inimesed muresolijat üksi ei jäta ning talle ikka oma abikäe ulatavad.

Muidugi peab olema keegi, kes märkab ja ütleb teistelegi, et just seal või siin on abi vaja. (Oskari puhul oli see märkaja poisi vanaema.) Tahame aga kõigile lugejaile südamele panna, et kui nad näevad või teavad kedagi, kes kohe üldse ise ei suuda ega saa, tuleb sellest kindlasti teada anda ja rääkida neile, kelle võimuses on midagi ära teha. Kunagi ei tea ju, kuidas ühise mõtte, sõna või teo jõul murele lahendus leitakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)