Riik toetab Pöide ja Kuressaare Laurentiuse kiriku renoveerimist

Riik toetab Pöide ja Kuressaare Laurentiuse kiriku renoveerimist

PÖIDE KIRIK: Troostitus olukorras pühakoda saab riigilt tuleval aastal 80 000 eurot remondiraha.
Foto: Aili Kokk

Tuleva aasta riigieelarve eelnõu kohaselt on pühakodade säilitamise ja arengu programmis planeeritud toetussummad teiste hulgas ka Saare maakonna kahele pühakojale – Pöide kirikule ja Kuressaare Laurentiuse kirikule.

Kultuuriministeeriumi veetava pühakodade säilimise ja arengu programmi kaudu eraldatakse 2012. aasta riigieelarve kava seletuskirja kohaselt Kuressaare Laurentiuse kirikule, Pöide kirikule, Tartu Pauluse ja Väike-Maarja kirikule ühtekokku 674 379 eurot ehk 10,5 miljonit krooni. Kõnealuse programmi raames tehakse kultuuriministeeriumi teatel algust Pöide kiriku restaureerimisega ja mahukad tööd jätkuvad ka Kuressaare Laurentiuse kirikus.

Kui suur osa sellest summast eraldatakse Pöidele ja kui palju Laurentiuse kirikule, selgub rahandusministeeriumi avalike suhete spetsialisti Rainer Lauritsa sõnul detsembris, kui riigieelarve riigikogus viimaks kinnitatakse.

“Seni saab rääkida vaid kogusummast, sest jaotus pole enne seda kindel ja võib muutuda,” ütles Laurits. Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt lisas summade jagunemise kohta veel, et kultuuriministeerium on riigieelarvesse kavandanud Pöide kiriku jaoks 80 000 eurot ja Kuressaare Laurentiuse kiriku jaoks 63 912 eurot. Samas möönis temagi, et tegemist pole hetkel veel kindlate summadega. “Ent loodame, et nii need jäävad,” tähendas ta.

2012. aasta riigieelarve seaduse eelnõu kiitis valitsus heaks 22. septembril ja riigikogule antakse eelnõu üle 28. septembril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)