Juhtkiri: Palveid on kuulda võetud!

Nüüd võib küll öelda, et nende inimeste palveid, kes on olnud mures Pöide kiriku troostitu olukorra pärast, on lõpuks kuulda võetud. Kui alles lubasid Balti parunid Pöide pühakoja taastamisele õla alla panna, siis eilne uudis, et riigieelarvesse suudetakse siiski ka tuleval aastal juba varisemisohtliku sakraalhoone töödeks raha kirjutada, paneb veidikenegi kergendatumalt hingama. Lõpuks ometi!

Jääb vaid loota, et Pöide kirik enam kellelgi kahe silma vahele ei jää ning meie esivanemate üks uhkemaid pärandeid on ühel ilusal päeval taas täies ilus meie kõikide rõõmuks nõnda avatud, et seal saab jälle pidada teenistusi ja nautida kontserte.

On ju kirikud üks osa meie kultuurist ning see, kuidas me suudame neid hoida, näitab, kuidas suhtume omaenda juurtesse. Ja eks ole ju ka valikute küsimus, mille jaoks me oma riigi (napist) rahakotist eurosid-sente leiame – ehk ei pea me edaspidi oma kulutuste pärast häbi tundma…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)