Aavikunurga – saaremaine, Kesk-Aasia sugemetega (3)

Aavikunurga  – saaremaine, Kesk-Aasia sugemetega

PILKUPÜÜDEV: Aavikunurga puhketalu peamaja hakkab silma igale teelisele. Paarkümmend meetrit hoonest on mälestuskivi Nurga talus sündinud keeleuuendajale Johannes Aavikule.
Foto: Egon Ligi

“Tule kohale, sest ega ükski teadmine ega oskus mööda külgi maha jookse! Kohtumiseni teisipäeval Aavikunurgal!” Just niisugust kutset sai lugeda Laimjala valla kodulehelt, mis kutsus huvilisi valla juubelinädalal Randvere külla Aavikunurga puhketallu projektide koostamise koolitusele.

Niisiis kohtumiseni nurgal. Täpsemalt Aavikunurgal. Mis koht see on? Laimjala valla Randvere küla seostub kohe keelemees Johannes Aavikuga. Seal ju see Eesti tuntuim keeleuuendaja sündis.

Oma pseudonüümina on ta kasutanudki nime “Randvere”. On’s Aavikunurgal keelemehega midagi ühist? Pärast pisikest sebimist internetiavarustes saamegi küsimusele vastuse: “Aavikunurga puhketalu on Laimjala vallas Randvere külas asuv kultuuriküllase hõnguga puhkekoht.

Pakume teile võimalust nautida puhkust kadakaste välude vahel asuvas kuulsa ja karismaatilise keelemehe Johannes Aaviku sünnipaigas, värskelt taastatud Saaremaale tüüpilises rehielamu kompleksis.

Puhkajatel on kasutada kokku 13 eriilmelist, erineva mugavuste taseme ja hinnaga tuba avaras talumajas ja kahes romantilises vanas aidas, kaks sauna, nõupidamiste ruum 26–30 inimesele ning avar õu grillikoja ja suitsuahjuga.” Nii teavitab talu koduleht. Fotod kodulehel ja informatsioon tervikuna on muljetavaldavad. Oma silm on kuningas, seega tasub vaatama minna.

Koolitusel osalejad on, nagu lehetiimgi, kohale tulnud väikese varuajaga. Seda kasutatakse ära suure talukompleksiga tutvumiseks. Vallasekretär Merike Liiv tunneb heameelt külaelanike aktiivsuse üle. Aavikunurgale kutsus omavalitsuse ametnik inimesi just sellepärast, et nemadki näeksid positiivseid muudatusi külaelus.

Aavikunurga on nüüdisaja mõistes mustertalu. Tõsi küll, looma- ja põllupidamisega siin ei tegeleta. Puhketaluna on Aavikunurga aga viie aastaga kindlalt pildile tõusnud.

Loe edasi tänasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)