Tule liigu oma südame heaks!

Tule liigu oma südame heaks!

JOOKSE OMA TERVISE HÜVANGUKS: Liikumine on tervis. Pildistatud tänavusel Muhu jooksul.
Foto: Kalmer Saar

Tähistamaks 29. septembril toimuvat maailma südamepäeva, toimub pühapäeval, 25. septembril kl 12–14 Kuressaare tervisepargis Südamejooks.

24. septembril on Pöide valla tervisepäev, millega samuti tähistatakse ülemaailmset südamepäeva. Kl 9 algab hoidiste konkurss. Parim tervislikum hoidis saab auhinna. Kl 10 on Tornimäe rahvamajas kõigil huvilistel võimalik kuulata loengut tervislikust toitumisest. Lihtsast viisist tervislikult toituda räägib Maime Koppel Kuressaare ametikoolist.

Tervisepäeva eesmärk on, et igapäevatööd tegev inimene õpiks normaalselt toituma ja annaks õiged toitumistavad edasi ka lastele. Tervisepäeva korraldajad nendivad, et kui pere toitub korralikult, siis on järgnevad põlved ka terved. Üritus on mõeldud nii naabervaldadele kui ka oma valla ettevõtetele ja allasutustele, et vald oleks jätkusuutlik.

Kl 11.30 alustatakse tervisejookse ja kepikõnniga, mille start antakse rahvamaja juurest. Olenevalt inimeste arvust moodustatakse grupid, kes suunduvad siis kas kepikõnnile või jooksule.

Liigutakse mööda külasid ja tutvutakse külade elu-oluga. Põhimõttel, kes liigub, on ka terve. Kui ei liigu ja ei toitu tervislikult, siis tekivad haigused ja pole inimesest ka töötegijat. Pärast jooksu on võimalus mõõta vererõhku ja maitsta tervislikke salateid. Südamejooksu ja tervisepäeva toetab ESF programm “Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2010–2011”.

Maailma südamepäeva eesmärk on alates 2000. aastast olnud teavitada kogu maailmas inimesi sellest, et südame-veresoonkonna haigused on maailmas surma põhjus nr 1. Maailmas sureb südame-veresoonkonna haigustesse 17,1 miljonit inimest aastas.

Maailma südameföderatsioon teavitab, et vähemalt 80% enneaegsest suremusest südame-veresoonkonna haigustesse on välditav, kui tegeleda peamiste riskiteguritega – tubakas, ebatervislik toitumine ja vähene liikumine. Selle aasta maailma südamepäeva tunnuslause on “One World. One home. One heart”.

Terviseleht

Kuressaare tervisespordisarja
“Liikudes tervemaks” IV hooaeg
Kuressaare linna tervisespordisarja “Liikudes tervemaks” põhieesmärk on pakkuda erineva kehalise ettevalmistusega inimestele jõukohaseid, tervist hoidvaid ja tugevdavaid liikumisvõimalusi. Oma üritustele ootame osalema kõiki pereliikmeid.

Käesolev hooaeg on jõudnud juba 20. etapini. Enne hooaja lõppu on jäänud veel 9 etappi, mis kutsuvad kogu peret jooksma ja matkama, jalgrattaga sõitma, ujuma ja orienteeruma.

Järgmine nädalavahetus toob endaga kaasa lausa kaks üritust:
• laupäeval, 24. septembril kl 12 toimub Loode tammikus 119. pööripäevajooks “Jooks sügisesse”
• pühapäeval, 25. septembril kl 12–14 Kuressaare tervisepargis 8. Südamejooks.

Selle hooaja lõpuloosimine toimub 30. detsembril Kuressaare spordikeskuses. Kuue kleebisega osalejakaardid tasub juba aegsasti Kuressaare spordikeskuse administraatori juurde loosikasti tuua, vastu saate sarja selle hooaja T-särgi ja teie kaart osaleb mitmesuguse spordivarustuse (peaauhind – jalgratas) loosimises.

Tervisespordisarja aitavad sihtasutusel Kuressaare Spordibaasid korraldada Kuressaare linnavalitsus, kultuurkapital, linna spordiklubid (Saaremaa orienteerumisklubi, jooksuklubi Sarma, jalgrattaklubi Viiking, MTÜ Saaremaa Kolme Päeva Jooks) ja mitmed teised toetajad.
SA Kuressaare Spordibaasid

Sügishooaja üritused
24. september – “Jooks sügisesse” Loode tammikus.
25. september – Südamejooks Kuressaare tervisepargis.
2. oktoober – Kuressaare rattaring linna jalgrattateedel.
12. oktoobril – “Tund terviserajal” Kuressaare tervisepargis.
16. oktoobril – Kolme päeva jooksu rahvajooks Kuressaare kesklinnas.
26. oktoobril – “Tund ujulas” Kuressaare gümnaasiumis.
9. novembril – “Tund Kuressaare spordikeskuses”.
26. novembril – siseorienteerumine Kuressaare spordikeskuses.
24. detsembril – “Jooks talvesse” Loode tammikus.
Lisainfo www.kuressaare-spordikeskus.ee .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 110 korda, sh täna 1)