Terviseseminar tõi Pidulasse kokku viie maakonna esindajad

13. ja 14. septembril toimunud terviseseminar “Tööelu kvaliteedi parandamise võimalused” tõi Pidulasse kokku viie maakonna – Saare, Hiiu, Lääne-Viru, Järva ja Lääne – esindajad.

Esimesel päeval jagas oma teadmisi kokkutulnutele Türi abivallavanem Vahur Salom, rääkides terviseedendusest Taanis. Triinu Täht sotsiaalministeeriumist kõneles paikkonna arengu mõjust tervisele ning Siivi Hansen tervise arengu instituudist rääkis oma ettekandes peresuhete mõjust töötaja toimetulekule.

Katrin Paukson Saaremaa ohvriabi keskusest tutvustas vägivallaennetuse teemasid ning Kuressaare ametikooli toitlustuse juhtõpetaja Õile Aavik pidas loengu tasakaalustatud toitumisest. Meeskonnatööd arendavad tegevused praktikas viisid läbi Egle Raukas ja Mati Sadam.

Teisel päeval jagas kogemusi võlanõustamisest ja nõustamisalasest koostööst kohalike omavalitsustega ning rääkis tööealise mehe tervisest, lähtudes Saaremaa õppekeskuse töökogemustest, keskuse juhataja Leonora Kraus.

Kahepäevase koolituse peakorraldaja, Saare maakonna terviseedenduse peaspetsialist Imbi Jäe rõõmustas, et tagasiside oli väga positiivne. “Kaks töist päeva olid seda väärt,” kinnitas ta.

Seminar sai teoks Euroopa Sotsiaalfondi “Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2010–2011” programmi abil.

Oli väga hea seminar
Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär:
Tegemist oli väga hea seminariga. Lektorid olid hästi valitud ja teemad haakusid igapidi hetkeprobleemidega ühiskonnas. Tänapäeva ühiskonnas pööratakse järjest vähem tähelepanu oma füüsilisele tervisele ja jäetakse sootuks tähelepanuta vaimne tervis. Sellist infot oleks vaja levitada palju enam kogu ühiskonnale, kuid olen veendunud, et osalejad annavad oma parima, et rakendada saadud kogemusi ja infot oma töökollektiivis.

Ma ei rõhuks just uute teadmiste peale, sest erineval kujul ja erinevates kohtades on seda infot ka varem levitatud. Minu jaoks olid vaieldamatult põnevamad loengud paikkonna arengu mõju tervisele, millest rääkis Triinu Täht sotsiaalministeeriumist, ja peresuhete mõju töötaja toimetulekule, mis oli Siivi Hanseni teema. Selliseid koolitusi võiks kindlasti teinekordki läbida. Igasugused koolitused laiendavad inimeste silmaringi ja inimene peabki õppima kogu elu selleks, et ajale mitte jalgu jääda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)