Juhtkiri: Raske otsus (1)

Eile otsustas Kaarma vallavolikogu, et Kaarma kool suletakse. Kool liidetakse Aste põhikooliga ja see liitkool hakkab tegutsema Astes. Põhjendusi, miks üks või teine kool peaks jääma või siis uksed sulgema, oli palju ja tegelikult on nad kõik õiged.

Kaarma koolimaja on renoveeritud – õige. Selle kooli alles jätmine on odavam – õige. Aste kool asub rohkem keskuses – õige. Aste koolimaja tuleb renoveerida nii või teisiti – õige. Raha jääb üle nii ühe kui ka teise variandi puhul – jälle õige.

Kaarma valla viga on see, et neil polegi õiget keskust. See vald on nagu Kuressaare linna satelliit. Isegi vallavalitsus asub linnas. Ei saagi seal olla nii, et koolimaja asub vallakeskuses, nagu näiteks Muhu, Lümanda, Salme või tegelikult enamikus valdades. Seda raskemaks see otsus kindlasti kujunes.

Otsus otsuseks. Kahju on igatahes. Üks kool jälle vähem, ühes kandis jälle vähem laste kilkeid ning kindlasti on see ka üks põhjusi, miks tulevikus selles ühes kohas vähem inimesi elab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)