Ly Kallas kutsub koolilõpetajatele kinkima ooperipäevade pileteid (8)

Kuressaare linnavolikogu hariduskomisjoni esimees Ly Kallas tegi ettepaneku kinkida tublimatele koolilõpetajatele Saaremaa ooperipäevade piletid.

Täiskasvanute gümnaasiumi direktorina on Kallasel olemas kogemus, et säärane kingitus tekitas tema kooli ühes tublis lõpetajas nii positiivse emotsiooni, et mitme aasta tagusest lõpetajast on saanud suur ooperisõber, kes püüab igal aastal vähemalt ühel ooperipäevade etendusel käia.

“Vahel on kingituse selline emotsionaalne pool palju olulisem,” tõdes Kallas, kelle jaoks on oluline, et lisaks linna külalistele saaksid Saaremaa suve suursündmusest osa ka omad. Ta lisas, et kui me tahame, et noored kodusaarele tagasi tuleksid, peame neile näitama just selliseid asju, mis meie elu siin väärtustavad.

Ly Kallas märkis, et ehkki see oli hariduskomisjoni koosolekul tema ettepanek, loodab ta väga, et teised koolid sellega kaasa tulevad – rahaline kingitus võib ju hetkel tunduda suurem ja uhkem, kuid seda emotsiooni, mida annab üks kõrgel tasemel ooperietendus, see ei asenda. Seda enam, et ooperipäevade etenduste piletid on suhteliselt kallid ning seetõttu peavad noored inimesed ooperiõhtust loobuma tihtipeale puhtmajanduslikel põhjustel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)