Heidi Pupparti rannast leitud kingad Ajamaja galeriis (4)

Heidi Pupparti rannast leitud kingad Ajamaja galeriis

Foto: Egon Ligi

Kuressaare Ajamaja galeriis on 5. oktoobrini üleval Heidi Pupparti esimene fotonäitus “King of the beach” (pildil).

Fotonäituse idee sündis Puppartil oma sõnul kuus aastat tagasi, kui ta jalutas mööda kivist rannariba Saaremaa põhjarannikul ja märkas kaldale uhutud jalatseid. “Neid oli palju ja igasuguseid,” ütles ta. “Lisaks oli neid erinevas suuruses, erinevas konditsioonis, uuemaid ja vanemaid, omaniku poolt kantuid ja mere poolt räsituid, äsja “randunuid” või siis juba maaga osaliselt üheks saanuid. Igasuguseid!

Selle jalutuskäigu jooksul loendasin neid üle kümne, ja kõik erinevad. Igatahes tundusid need jalanõud mulle huvitavad ja sealt see mõte neid pildistada ja pilte teistega jagada tekkiski. Siiski läks, nagu näha, mitmeid aastaid, enne kui see reaalselt teoks sai, aga siin see nüüd on!” rääkis Heidi Puppart, kes paneb vaatajaile südamele, et nad tema piltidest mingit kunstilist tagamaad ei hakkaks otsima, samuti mitte erilist fotograafiašedöövrit.

“Mulle meeldib mööda inimtühje randu jalutada, mulle meeldisid need vanad kossid, õigem oleks vist öelda “ranna kuningad”, mulle meeldis neid pildistada ja nüüd tahan ma lihtsalt neid leide oma piltide vahendusel teiega jagada!” sõnas Heidi Puppart.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 102 korda, sh täna 1)