Finantsinspektsioon: investeerimis-hoius enamasti tulu ei too

Finantsinspektsiooni värske analüüs näitab, et investeerimishoiusele raha paigutanud inimesed jäävad loodetud tulust enamasti ilma, kirjutab Postimees.

Inspektsioon analüüsis Eestis pakutud investeerimishoiuseid pooleteise aasta pikkusel perioodil, 1. jaanuarist 2009 kuni 30. juunini 2011. Selle perioodi kaalutud keskmine tootlus oli –0,46 protsenti. 51% investeerimishoiustest lõppes nulltootlusega, 33% negatiivse tootlusega ja 16% positiivse tootlusega.

Samas on investeerimishoiuste müük väga edukas, sinna on inimesed paigutanud sadu miljoneid eurosid. Kui otsustada pankade reklaamide järgi, siis on need populaarsed pensionäride hulgas, märgib ajaleht.
“Investeerimishoius on pangale kasulikum kui tavaline hoius,” ütles finantsinspektsiooni juhatuse liige Kaido Tropp.

“See on toode, mis on kantud inimese soovist ja lootusest, et tema raha toodaks rohkem intressi kui tähtajalisel hoiusel,” märkis Tropp. “Pangad seovad selle toote intressi sündmusega, mille eest ise ei vastuta, ja riskid maksab kinni hoiustaja.” SEB pressiesindaja Piret Seeman märkis, et pank ei saa nõustuda väitega, et tavadeposiit teenib reeglina rohkem kui investeerimishoius.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)