Juhtkiri: Kuhu jäi diskussioon? (2)

Taas kord tuleb meenutada kirja, mis asub Kuressaare raekoja ukse kohal ja mis juba sajandeid tagasi ütles, et seal majas toimetatakse linna heaks ja hüvanguks, sealjuures kodanikkonnalt nõu küsides.

Linnavalitsuse eelmise nädala teade, et lõpuks müüakse golfiettevõte maha, pole iseenesest paha uudis. Linn on oma kohuse täitnud, väljaku valmis ehitanud ja seda ülal pidanud ning maksnud kenakesti ka taskuraha. Kuid siiski tekitab müük nii mõnegi küsimuse.

Miks müüakse linnavara maha otsustuskorras väga odava hinna eest? Väide, et ostja on usaldusväärne, paneb küsima, milles tema usaldusväärsus seisneb, miks on ta usaldusväärsem kui mõni teine. Kus on garantii, et ostja golfiettevõtet põhja ei lase? Miks linn ei taha nii odava hinnaga aktsiaid enampakkumisele pannes rohkem tulu saada?

Üks teine tõde on see, et inimestega tuleb rääkida ja asju selgitada. Saarte Hääl kutsub üles diskussioonile, et kas selline linnavara müük on õige tegu või mitte?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)