Linnavalitsus leidis kaua otsitud teise vanemarhitekti (13)

Linnavalitsus leidis kaua otsitud teise vanemarhitekti

UUS VANEMARHITEKT: Liis Schults tuli Kuressaarde Pärnust.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare linnavalitsuse pikaajalised vanemarhitekti otsingud on viimaks lõpule jõudnud ning teiste arhitektide töökoormust vähendav uus vanemarhitekt on just lõpetamas oma esimest töönädalat.

Selle aasta alguses tuli linnavalitsusel vanemarhitekti konkurss välja kuulutada mitmel korral, sest avaldusi sobivatelt kandidaatidelt lihtsalt ei laekunud. Alates septembrist töötab aga linna teise vanemarhitektina Kadri Randoja kõrval nooruke Liis Schults.

Linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri sõnul on Schults pärit Kilingi-Nõmmelt. Mandrilt tulnud neiu on omandanud tehnikateaduste magistrikraadi (cum laude) maastikuarhitektuuri erialal ja loodusteaduste bakalaureusekraadi keskkonnakaitse erialal maastikuarhitektuuri spetsialiseerumisega (cum laude) Eesti maaülikoolis.

“Varasem töökogemus on uuel vanemarhitektil Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonnast, aga ta on tegutsenud ka eraettevõtluses näiteks väliruumi kujundajana ja maastikuarhitekt-planeerija assistendina,” lisas Saluri. Meretagune tööpakkumine pakkus Liis Schultsile aga huvi ning nii otsustaski ta valituks osutudes Kuressaarde vanemarhitektiks tulla.

“Kindlasti võib öelda, et linnavalitsus on oma meeskonda saanud noore ja võimeka inimese, kelle teadmistest ja kogemustest Kuressaare linnaruum vaid võita võib,” kinnitas Silver Saluri.

Arhitekte töötab Kuressaare linnavalitsuses lisaks Liis Schultsile veel kaks: linnaarhitekt Hannes Koppel ja vanemarhitekt Kadri Randoja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 114 korda, sh täna 1)