Marek Niit: koju käima tulen ikka

Marek Niit: koju käima tulen ikka

mumm.ee/EKJL

Äsja Daegus maailmameistrivõistlustel lõpetanud ja tagasi USA-sse ülikooli lennanud Marek Niit (fotol) ütles, et järgmisel aastal näeb teda ka kodusaarel, kuigi ajakirjandus on väitnud, et Niit kavatseb heade tulemuste nimel Eestit vältida.

“Pikalt ei tule, tulen vaid korraks,” sõnas Niit, kinnitades, et pärast järgmisel aastal Helsingis toimuvat EM-i on tal tõepoolest ka Eesti külastus plaanis.
Saarlasest jooksja ütles Saarte Häälele, et arvatavasti suundub ta ka EM-i ja Londoni olümpia vahelisel ajal treenima USA-sse, mitte ei jää Euroopasse. “Plaanid ei ole veel nii täpselt paigas,” jättis ta otsad oma tegemiste osas siiski lahti.

Niit tõdes ka, et treeningupartnerite osas on Eestis seis niru. “Kindlasti,” kõlas Niidi napp vastus küsimusele, et kas sel aastal enne MM-i USA-s treenides oleks tulemused Daegus paremad olnud. Teadupoolest piirdus Niit seal nii 100 kui ka 200 meetri distantsil eeljooksudega.

Järgmisel aastal Niit 100 m joosta enam ei kavatse, vaid keskendub 200 ja 400 meetrile. Just ühel nendest distantsidest loodab ta oma kinnitusel starti asuda ka EM-il ja olümpial. Mõlemal distantsil sinilinnu püüdmist Niidi sõnul välja mängida ei anna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)