Lammaste murdja jäi vahele, kuid pages (16)

Eile öösel jätkus taas lammaste murdmine Saaremaal. Seekord langesid ohvriks loomad Kaljo Ranna karjast Sauveres. Varastel öötundidel toime pandud tapatööd nägi pealt karja valvanud Heldur Rand, kuid murdja kadus varjuna kohe, kui inimest silmas.

“Umbes kella poole ühe paiku käisin ringi väljaspool aeda ära, tulin üle platsi auto juurde ja vaatasin, et kõik lambad on rahulikud, osa magas, osa oli veel püsti,” rääkis karja juures valves olnud Heldur Rand Saarte Häälele.

Kui ta oli juba autosse istunud, kulus vaid 15 minutit, kui karjas puhkes paanika. “Järsku hakkasid lambad karjuma. Võtsin lambi ja läksin vaatama. Sagisid seal, ma suunasin oma lambi, millel on väga tugev valgus, lammaste poole ja nägin 40–50 meetri kaugusel üht tumedat lammast hundil lõugade vahel. Kui valguse neile suunasin, lasi ta lamba lahti ja pani metsa poole,” kirjeldas Kaljo.

Selleks hetkeks oli kolme lammast murtud, üks neist oli veel elus, kaks surnud. “Ta pidi seda tegema selle veerandtunni–20 minuti jooksul, mis ma autos olin istunud, kui ta just nii nahaal polnud, et minu jalutuskäigu ajal juba tegutses. Seda ma hästi ei usu. Sest ka lambad olid enne väga rahulikud,” rääkis Heldur Rand.

Tema nimetas murdjat hundiks, kuigi keskkonnaamet on väitnud, et tegu on siiski pigem koertega. Seni oodatakse Tartu ülikoolist Tõriselt leitud väidetava hundikutsika DNA-proovi vastust, mis peaks andma selgust, kas Saaremaa huntidel on järelkasvu. Keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu ütles Saarte Häälele, et seni kui pole proovi vastust, pole ka võimalik midagi kinnitada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 52 korda, sh täna 1)