Ajakirjanik arvab: Ettevaatust, kuid palun paanikata! (50)

Arvan, et Kuressaare elanikel on õigus teada, et meie hulgas jalutab ringi üks noor mees, kes tõenäoliselt ei võta talle määratud rohtusid ja võib ühel hetkel ohustada mõnda meie linna last.

Kindlasti süüdistatakse mind selle loo pärast ehk ka näiteks paanika tekitamises, aga siiski leian, et parem on karta kui kahetseda. Noormees on tunnistatud süüdimatuks ja ta viibis mõnda aega psühhiaatrilisel sundravil. Nüüd on ta Kuressaares tagasi ja teda on nähtud mitmel korral liikumas Kuressaare gümnaasiumi läheduses.

Mehe haiget mõttemaailma avab lõik ühest mõne aasta tagusest ajaleheartiklist, milles kirjeldatakse detailselt tema Tallinnas plaanitud kuritööd: “… vahetult enne koolitüdruku röövimist vahistatud Indrek oleks plaani teostumise korral ostnud lunaraha eest korteri ning teinud lapseröövimisest elatusallika.”

Keskkriminaalpolitsei võttis ta kinni Tallinna 21. keskkooli vahetus ligiduses mõned meetrid enne, kui Indrek jõudis oma sihtmärgiks valitud noorukese koolitüdruku juurde. Indreku plaan oli lapsele öelda, et tema ema või isaga juhtus õnnetus ning vanem tahab lapsega veel viimast korda rääkida.

“Jõudnud autosse, oleks ta tüdrukule ette pannud lakiga läbipaistmatuks värvitud päikseprillid ning sõitnud lähedal asuvasse üürikorterisse. Korter oli juba eos vastavalt sisustatud. Voodi külge sidus ta nöörid ja rihmad, et last kinni hoida, samuti oli olemas teip ohvri suu kinni sidumiseks.” (!!!)

Keskkriminaalpolitsei avalikustas toona, et Indrek olnud valmis tüdruku kallal ka tõsist vägivalda kasutama, juhul kui lapse vanemad keeldunuks miljonikroonist lunarahanõuet täitmast. Aasta varem oli mees plaaninud samasugust kuritegu Kuressaares.

Sestap arvan, et pole paha mõte kõigil vanemail oma lastele meelde tuletada vana ja tuntud tõde: hoiduge kahtlastest võõrastest meestest eemale ja ärge minge nendega kuskile kaasa! Isegi siis, kui kommi pakutakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 831 korda, sh täna 1)