Salme muinaslaev sai ülevenemaalise kajastuse

Ülevenemaaline telekanal Kanal 1 tegi põhjaliku reportaaži Salmel toimunud väljakaevamistest. Kohapeal filmitud materjalist ja reporter Anton Tšetšulinski põhjalike seletustega neljaminutilises klipis nimetatakse eesti arheoloogide leidu teaduslikuks sensatsiooniks.

Vene telekanal annab arheoloogiadoktor Jüri Peetsi abiga põhjaliku ülevaate nii väljakaevamisest kui ka laeva Salmele sattumise ja päritolu hüpoteesidest.

Eriti tuuakse esile tõsiasja, et kõik viitab, et tegemist oli purjelaevaga. “Teadlased on dateerinud Salme laeva 8. sajandi keskpaika, mil Läänemerel olid vaid aerupaadid. Esimesed purjelaevad ilmusid viiskümmend aastat hiljem,” öeldakse Vene telekanali uudisloos, lisades, et kui osutub, et tegemist oli tõepoolest purjelaevaga, on ajalugu juurde saanud uue peatüki.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)