Rahvaarv pole aastaga karvavõrdki muutunud (3)

Tänavuse 1. septembri seisuga oli Saare maakonna elanike arv rahvastikuregistri andmetel täpselt sama, mis aasta tagasi 1. septembril – 35 736.

“Seejuures on Kuressaare linna elanikkond vähenenud 141 inimese võrra, Kaarma valda on aga aastaga juurde tulnud 90 inimest,” tõi maavalitsuse perekonnaseisuametnik Avo Levisto välja kurva sõnumi linna ja hea uudise Kaarma jaoks.

Tema hinnangul on rahvaarvu stabiliseerumisel suurt rolli etendanud parvlaevasoodustus, mis pani paljusid saarlasi end oma sünnivalla või -linna registrisse kandma. “Ehk sadakond inimest ikka,” arvas Levisto.

Augustis suurenes Saare maakonna elanike arv 23 inimese võrra, elanikke jäi seejuures aga vähemaks neljas vallas – Mustjala kaotas ühe, Orissaare kuus, Pihtla kolm ja Valjala vald kümme inimest. Loomulik iive oli maakonnas positiivne, 34 sünni kohta tuli 29 surma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)