Pao ja Lauk: Ruhnu laeva nimeks saagu Ruhnu (12)

Mereajaloolane Bruno Pao ja Ruhnu vallavolikogu liige Kaarel Lauk avaldasid Ruhnu blogis üleskutse, milles nõustuvad majandusminister Juhan Partsiga – Ruhnu laeva nimi olgu Ruhnu.

“Ühe variandina väljapakutud rootsikeelne Runö on eestlastele raskesti hääldatav, ruhnukeelse Run hääldus “rü:n” aga valdavalt hoopis teadmata,” põhjendavad Bruno Pao ja Kaarel Lauk ning viitavad, et oluline tähis Eesti uuema reisilaevastiku nimepanekul on paika pandud Saaremaa Laevakompanii aluste Saaremaa, Hiiumaa ja Muhumaa liiniletulekuga. “Olgu Ruhnu uue laeva nimi “Ruhnu”, mis on ilus ja arusaadav nimi,” kirjutavad Pao ja Lauk.

Ruhnu vallavalitsus pani majandusministeeriumile ette anda Ruhnu uuele, ehitatavale laevale nimeks Runö. See nimekuju võitis rahvahääletusel enim poolehoidu. Samas tekitas pakutud variant kõhklusi majandusminister Partsis, kes soovitas samuti Ruhnut.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 72 korda, sh täna 1)