Võrkpall on absoluutselt võrratu!

Võrkpall on absoluutselt võrratu!

ILUSAD, AGA MITTE ENAM NII NOORED: Taimi Aru, Marvi Lember, Siina Sillart ja Maiu Hairk pärast seda, kui kõik krutskid ajakirjanikule ära räägitud.
Foto: Egon Ligi

Naised sätivad ennast pildile. Täpselt samas reas nagu sellel 47 aastat tagasi tehtud pildil. Ees Taimi Kukk-Aru ja Siina Sillart, taga Marvi Kilumets-Lember ja Maiu Hairk. Siis olid nad noored ja ilusad, nüüd küll ilusad, ent mitte enam NII noored. Toona, pea pool sajandit tagasi, täitis sporditegemine peaaegu et kogu nende vaba aja. Kui Marvi märgib, et tänapäeval on võrkpalli kui spordiala tunnuslause ehk slogan VÕRKPALL ON VÕRRATU!, siis noogutavad kõik kolm krapsakat daami heakskiitvalt pead – jah, just täpselt nii see on.

Sellel vanal pildil on üks osa omaaegsest Saaremaa Kalevi võrkpallinaiskonnast. Noorikutel nägu naerul, sest just äsja on nad kaela saanud Eesti meistrivõistluste pronksmedalid. Oli aasta 1964 ja selle naiskonna edulugu täie hooga edenemas. Peale nende nelja, kes pildil, mängisid võistkonnas Milvi Eitea-Aru, Valve Kuus-Uljas, Asta Mägi-Lääne, Laine Lõbus, Milvi Häng-Savõkova.

Aastatel 1962–1969 tõi see naiskond Saaremaale järjest võite mitmesugustelt esinduslikelt võistlustelt. Maiu Hairk, kes on tublilt kroonikat pidanud, loetleb: kaks korda I ja kaks korda III koht vabariigi Kalevi meistrivõistlustelt, kolm aastat tuldi III kohale Eesti karikavõistlustel ja kolm korda III kohale Eesti meistrivõistlustel jne.

Kõiki võite selles leheloos üles lugeda ei jõua. Peale selle olid need naised ka mitmekülgsed kergejõustiklased. Maiu näiteks saab kiidelda tervelt 466 diplomiga! Siina tegi ilma kuulitõukes, Taimi tulemused tõkke- ja keskmaajooksudes olid tolle aja kohta märkimisväärsed.

Võrkpallinaiskonna treener oli legendaarne spordimees Erich Truumure, keda nüüd juba parimas eas daamid supermehena mäletavad: “Erich oli treener, oli sõber, oli eestvedaja, suurepärane organisaator… Oli meile otsekui isa!”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 134 korda, sh täna 1)