Head uut aastat, Valjala kool!

Head uut aastat, Valjala kool!

ALUSTAVAD KOOLITEED: I reas Rando Paomees, Säde Au, Brett Nuut, Susanna Laager, Cariina Latkin, Liis Treima, Liina Lember; II reas Venno Milter, Madis Kindel, Paul Oskar Kuris, Mathias Tänav, õpetaja Ulvi Peeters, Kristo Lember, Andris Tambur, Robin Kald.
Foto: Ivika Laanet

Neljapäeva hommikul valitseb Valjala rahvamajas pidulik meeleolu. Üheksandikud korjavad fuajees käekõrvale tänased koolitee alustajad, vanemaid ja vanavanemaid ning kooliõdesid-vendi puupüsti täis saal on ootusärev.

Valjala kooli huvijuht Anneli Kaljuste ütleb tervituseks, et loodetavasti jõudsid õpetajad ja õpilased nautida kõike seda, mis suvel pakkuda oli. “Rannas lesida ja reisida, mängida ja lugeda, sportida ja kultuuriüritustel käia,” räägib ta ja lisab, et suvel pakutavad võimalused on ju ammendamatud, ole ainult tragi ja haara neist kinni.

“Elamused ja kogemused sadestuvad elutarkusena, mida on meil kõigil väga vaja. Koolis ehk veel kõige enam. Kooli algus on endiselt pidulik päev ja loodetavasti ei kao see hea uue aasta meeleolu ka edaspidi, mis sest, et me kipume muutuma üha asjalikumaiks, kiiremaiks ja töisemaiks,” kõneleb huvijuht.

14 väikest ja tragi esimese klassi juntsut kõnnib saali koolikella helina saatel ja üheksandike käe otsas. Koolipere tervitamise kord on kooli direktori Aive Mõistliku käes. Ta tõdeb alustuseks, et esimest korda toimub Valjala põhikooli aktus rahvamajas. Miks? Põhjus on selles, et kooli võimla on muutunud nii kauniks, et mitte keegi ei tohi seal enam kontsakingades ringi tipsida.

Selleks on suure töö ära teinud kooli oma vilistlased Sulev Peäske ja Jaanus Lipp. Koolijuht avaldab lootust, et tulevikus on koolil ka oma aula. See plaanitakse rajada suurde ruumi, mis andis vanasti koolimajale sooja, nüüd peaksid sinna tulema ühte seina peeglid ja teise suured aknad. Seal hakkavad toimuma aktused, tantsutunnid ning kindlasti ka näitemänguõhtud.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 91 korda, sh täna 1)