Mustjalas nüüd stend Paul Saagpakule

Mustjalas nüüd stend Paul Saagpakule

 

Täna möödub sada üks aastat Paul Friedrich Saagpaku sünnist.

Maailmakuulsa keelemehe sünnikodu asus Mustjala küla keskel praeguse rahvamaja vastas, lapsepõlvekodu aga Silla küla piirimail Kiitsaku talus, kuhu kuus aastat tagasi väikesele maakivile mälestustahvel paigaldati.

Tänavu paigaldati samasse Mustjala külaseltsi ja kohalike ettevõtjate toel keelemehe auks varikatusega stend, millel on tema elulugu kenasti kokku võetud. Stendi materjalide koostamisel oli abiks Saaremaa muuseumi teadur Olavi Pesti ja selle valmistas OÜ Treid Disain ning rahaliselt toetas Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp. Stend seisab Mustjala–Silla kalmistu tee ääres ja on varustatud ka ingliskeelse tekstiga. Suurmehi tuleb meeles pidada!

Kalle Kolter

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)