Orissaare Viirelind sõidab Kreekasse noorte festivalile

Orissaare Viirelind sõidab Kreekasse noorte festivalile

SÕIDAVAD KREEKASSE: Oma tantsukavaga esines Viirelind ka Orissaare valla juubeliüritusel. Pildil Sonja Randviir, Merily Porovart, Raino Teras, Romario Niits ja Morten Umber, kes kõik sõidavad ka Kreekasse. Foto: Kalmer Saar

Septembri keskel Kreekas Haniotis toimuvale rahvusvahelisele laste ja noorte rahvatantsufestivalile sõidab ainsa Saaremaa rühmana Orissaare segarühm Viirelind.

“Kreeka on tegelikult selline eksootiline maa meie põhjamaa inimesele, ilmselt tuleb noortel üks huvitav avastus jälle,” ütles tantsurühma juhendaja Anne Keerd. Ta lisas, et sellise reisi pakkus neile välja Europeade’i komitee. “Europeade’i komitee on meiega rahule jäänud ja siis nad teevad aeg-ajalt selliseid üllatuslikke pakkumisi.”

Keerdi sõnul on Viirelind juba üsna palju maailmas ringi sõitnud, kuid Ungaris ja Makedoonias on neil seni veel käimata. Kreekasse aga sõidetaksegi seekord läbi Poola, Ungari ja Makedoonia.
Viirelinnu senine kõige kaugem reis on olnud Egiptusse. Möödunud aastal käisid nad aga näiteks Austrias.

Kreeka festivalil annab Viirelind kohapeal neli kontserti. “Eks ta selline suur rahvaste sõpruse üritus on, kus näed teisi, esined ise ja on avatud õpitoad. Arvan, et emotsionaalselt tuleb väga huvitav reis,” sõnas Anne Keerd. Reisi rahastavad suures osas lapsevanemad, oma osaga toetavad Eesti Kultuurkapital ja Orissaare vald. Kreekasse sõidab 34 noort, lisaks pillimehed, lapsevanemad ja selleks, et reisi maksumus soodsamaks kujuneks, võetakse kaasa ka Viirelinnu fännid. Reis algab 19. septembril ja tagasi jõutakse 1. oktoobriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 137 korda, sh täna 1)