Juhtkiri: Saaremaad tuleb müüa (7)

Hea on taas kuulda, et keegi kusagil on jälle Saaremaad märganud. Seekord siis brittide Sunday Times. Soovitus osta Saaremaal kinnisvara ei tähenda vahest seda, et nüüd hakkavad ühe suure mereriigi elanikud teise suurde mereriiki kolima, kuid lihtsalt niisama selliseid soovitusi ka ei anta.

Siiski tasuks nüüd, mil turismihooaja lõpp on ukse ees, endale jälle meelde tuletada, et lihtsalt kadakaid vaatama tulevad siiski vähesed. Turist või potentsiaalne suvesaarlane vajab ka tegevust ja moodsas keeles taristut. Kas või näiteks seda, et oleks kusagil bussi parkida. Ajad, mil vaid suitsulest, Saaremaa õlu ja Kuressaare linnus lätlasi magnetina siia tõmbasid, on minevik. Nüüd peame ise mehe eest väljas olema.

Mitmekesisus müüb. Mida rohkem on tegevust ja võimalusi, seda enam erinevate soovidega inimesi siia ka tee leiab. Ei too sild Saaremaale rohkem külalisi, vaid ikka see, kui hästi oskame me oma kodusaart välja pakkuda. Olgu siis inglasest kinnisvarahuvilisele, ristlusturistile, surfarile, ajaloohuvilisele või spaamõnusid eelistavale puhkajale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)