VVVV õpetas lapsi ohutult liiklema

VVVV õpetas lapsi ohutult liiklema

LAPSED, KUULAKE HOOLEGA: Maanteeameti Lääne regiooni spetsialist Maiu Välbe räägib lastele sellest, milline peab olema korras ratas, et sellega liigelda tohiks. Foto: Ivika Laanet

Valjala Väike Väle Velo – see traditsiooniline perepäev enne tõsise lasteaia- ja koolitöö algust – sai teoks juba seitsmendat korda. Tänavu korraldasid ürituse vabatahtlikud, kes esindasid väga erinevaid elualasid. Aga kui on vaja oma laste jaoks teha, siis ka tehakse!

Seekord oli pearõhk just turvalisel liiklemisel. Küll kihutamisega hakkama saadakse, katsu aga aeglaselt sõita ja veel täpselt! Ühe käega ja ringiratast? Proovige kõik, kuidas on vigursõidukatsed läbi teha, kui osavad olete. Ja kui aeglaselt suudate läbida 10 meetrit 20 cm laiusel ribal? Ribalt välja sõita pole lubatud. Saagem osavaks!
Tore oli näha, et enamik kohaletulnutest need kaks katset ka läbi sõitis. Prooviti oma kiirust ja osavust ka teistes mängudes-võistlustes. Staažikamad osalejad kiitsid häid auhindu. Aktiivpere auhinna-arbuusid veeretasid kodu poole perekond Varipuu Löönest ja perekond Kindel Jöörist. 
 
Kuna juulist hakkas kehtima uus liiklusseadus, tuli mõningaid asju selgitada ja kommenteerida. Et natuke ka põnevust luua, tegime seda viktoriiniga – kõik pered said otsustada, kas kirja pandud väited olid õiged või valed, ja pärast kommenteeris teemasid maanteeameti Lääne regiooni spetsialist Maiu Välbe. Viktoriini võitjaks osutus kohalik konstaabel Indrek Nuut – Valjala rahvas võib kindel olla, et tema juba seadusi ja ka nendes tehtud muudatusi tunneb!

Kiivri kandmise kohustuslikkuses ei pea nüüd ükski laps kahtlema. Ka vaadati üle rattad ja leiti, et nii mõnelgi puuduvad lisatarvikud (kodarahelkurid, tuled, signaalkellad), ning reguleeriti sadula kõrgust. Nii mõnelegi emale tuli asi üllatusena – kas nii palju vidinaid on vaja juurde osta!?

Sille Lapp

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)