Kaalis arutati geoturisminduse edendamist (VIDEO!)

Eile lõppes Kaali külastuskeskuses kaks päeva kestnud rahvusvaheline geopargi konverents, kus Balti- ja Skandinaaviamaade geoloogid, Eesti riigiametnikud, omavalitsustegelased ja muud asjahuvilised vaagisid geoturisminduse edendamise võimalusi Saare maakonnas.

Konverentsi üks korraldajaist, Saaremaa omavalitsuste liidu nõunik direktori ülesannetes Eerika Thalheim ütles, et osalejaid oli neljakümne ringis. “Konverentsi esimesel päeval korraldasime ringsõidu mööda Saaremaa geoloogilisi paiku,” rääkis Thalheim. “Teine päev oli rohkme teoreetilist laadi ning siis kõnelesime geoparkide olemusest, nende ülesannetest ja sellest, kuidas kogu seda temaatikat ka laiemale avalikkusele, näiteks meie kooliõpilastele ja siinsetele giididele tutvustada.”

Euroopas eksisteerib rahvusvaheline geoparkide võrgustik ja et selle liikmeks saada, peavad kohapeal olemas olema võõrkeeli valdavad giidid, kes oskaksid huvilistele midagi ka geopargist rääkida.

Eerika Thalheimi sõnul on rohkesti turiste, kes just Euroopa geoparkide võrgustikus liiguvad. “Nad käiksid siin ühel aastal, et siis mõne aasta pärast taas naasta ja vaadata, mis on vahepeal muutunud,” selgitas ta. “Nende inimeste siia toomine tähendaks kogu meie turisminduse ja lõppkokkuvõttes kogu meie majanduselu elavdamist.”

Küsimusele, milline ettekanne konverentsil talle kõige enam meeldis, vastas Eerika Thalheim: “Meeldis Islandi esindaja, kes rääkis väga lihtsalt ja inimlikult geopargi olemusest ja kuidas seda luua ega toonud sealjuures läbilõiget mingist kaljust.”

Eesti tuntumatest geoloogidest osalesid Kaali konverentsil Anto Raukas ja Rein Einasto.

2005. aastal valiti Saaremaa Eesti kõige perspektiivikamaks piirkonnaks, kus saaks ja võiks luua geopargi, mida tunnustavad nii Euroopa geoparkide võrgustik kui ka UNESCO. Saaremaa geopargi strateegia valmis 2010. aasta detsembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)