Valjala heakorrakonkursil nappis osalejaid

Üheksandat korda toimunud Valjala valla heakorrakonkursil leidis tänavu tunnustust kolm kodu: Aina ja Valent Rõõmu kodu Saklas, majaühistu Lõke elamu Valjala alevikus ning Esta Uibo ja Janek Puhvi kodu Kungla külas.

Konkursikomisjoni liige, Valjala vallavolikogu esimees Liilia Eensaar tõdes, et kahjuks oli seekord osalejaid vähe. 
“Loomulikult on inimene tagasihoidlik. Ta leiab alati, et tal on oma kodu juures midagi veel teha, aga väga palju ilusaid õuesid on tegelikult.
Inimesed võiksid ka ise aktiivsemad olla ja konkursile rohkem kandidaate esitada,” rääkis Liilia Eensaar. Ta lisas, et ilmselt peab rohkem reklaamima ning rääkima ja soovitama, et inimesed konkursil osaleksid.

“Meil on ilusaid kohti ju palju ning just külades. Hästi palju on hakatud oma kodu korras hoidma,” märkis Eensaar, kelle sõnul on eriti hakatud ilusaks tegema vanu maamajapidamisi. “Seal ongi see tore, et ei ole nii palju lilli igale poole pandud, vaid on just see avatus ja ruumilisus,” tähendas ta.

Heakorrakonkursil hinnatakse kodusid kompleksselt. “Me vaatame ka seda, et prügimajandus oleks korras ja seda, kuidas on midagi kujundatud ja kuidas see sobib kogu kompleksiga kokku,” selgitas Liilia Eensaar.
Heakorrakonkursi auhindadeks on kinkekaardid. Kodusid hindasid seekord maaelu komisjoni ja heakorrakomisjoni esimees Indrek Iljas, Valjala volikogu esimees Liilia Eensaar, eelmise aasta heakorrakonkursi võitja Anne Mõik, vallasekretär Saima Varvas ja maakorraldaja Pille Pukk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)