Pargi ja kirderaveliini vahele ehitatakse tammi asemel sild (6)

Pargi ja kirderaveliini vahele ehitatakse tammi asemel sild

Foto: Egon Ligi

Kuressaare linnusekompleksi restaureerija Primus PR OÜ alustab lähiajal linnusesse viiva tee pargi ja Ekesparre hotelli vahelisel lõigul asuva tammi lammutamist ja selle asendamist sillaga.

Saaremaa muuseumi projektijuhi Tõnu Sepa sõnul hakkab sillaehitus pihta kohe pärast seda, kui septembris on valminud linnusevallide merepoolne värav. “Olemasolev tamm on ju kokku kukkumas ja täiesti avariiohtlik, sinna ei tohiks suure masinaga enam üldse peale minna,” rääkis Tõnu Sepp.
Väljanägemiselt tuleb pargi servast üle vallikraavi kirderaveliinile viiv sild üsna sarnane linnuse peaväravasse viiva puitsillaga, kuid arvestades, et sild peab kandma ka autosid, saab see munakivikatte. Samuti tehakse korda külgnevad kõnniteed.

Tõnu Sepp põhjendas tammi ja selle all asuva truubi lammutamist asjaoluga, et sild on arhitektuurselt sobilikum ning tagab ühtlasi vallikraavis parema veeringluse. Tammi asendamine sillaga on linnusekompleksi restaureerimistöödest üks väliselt kõige enam silmatorkavaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)