Ametikool asub mopeedijuhte õpetama

Esimesena Saaremaal hakkab mopeedijuhte koolitama Kuressaare ametikool. Kursus on mõeldud 14–16-aastastele mopeediomanikele.

“Huvi on kursuse vastu olnud suur, osavõtjate registreerimisega oleme alles alustamas,” ütles Kuressaare ametikooli koolitusjuht Ade Sepp. Tema sõnul oli see, et 14–16-aastastelt mopeedijuhtidelt vastava kategooria kursuse läbimist nõudma hakatakse, teada juba eelmisel aastal, kui hakati rääkima uuest liiklusseadusest. “Varem nõuti vaid ARK-i eksami sooritamist, kursust läbida polnud vaja,” märkis ta.

Sepp selgitas, et kool valmistus selleks aegsasti, soetades kevadel mopeedi ja vajaliku turvavarustuse. Korralik õppesõiduväljak oli ametikoolil tänu teiste kategooriate õpetamisele juba olemas.
Kursus koosneb 15 teooriatunnist ja kaheksast sõidutunnist ning 16-tunnisest esmaabikoolitusest. Lisaks saab õpilane õppematerjalid. Riiklik õppekava näeb küll ette vaid 8-tunnise teooriaõppe, aga selleks, et noor inimene liikluseeskirja paremini omandaks, on ametikool teooriaõppe mahtu oma õppekavas suurendanud. Kui nooruk on aga vähemalt 15,5-aastane, soovitatakse tal tulla hoopis A1-kategooria kursusele, siis on tal tulevikus lihtsam kategooriat tõsta.

Mopeedijuhtide koolituse õppesõite hakatakse tegema Honda Zoomeri mopeediga. Koolitus algab 5. septembril ja kestab kolm nädalat ning läheb maksma 180 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)