Kuressaare–Tallinna lennuliini saatus on seni lahtine (4)

Kuressaare–Tallinna lennuliini saatus on seni lahtine

HUVI ON: Estonian Air kinnitab, et nende huvides on Tallinna ja Kuressaare vahelise lennuühenduse jätkumine. Foto: Peeter Kukk

Pikalt väldanud läbirääkimised Saare maavalitsuse ja lennudotatsiooni juurde küsinud AS-i Estonian Air vahel pole endiselt läbi, sest kokkuleppele Tallinna–Kuressaare lennuliini tuleviku osas nii maavalitsuse kui ka lennufirma kinnitusel jõutud ei ole.

Saare maavanema kohusetäitja Jaan Leivategija sõnul käib praegu endiselt diskussioon selle üle, milliste lennukitega ja millistel tingimustel – reisi maksumus, piletihind, sagedus jne – lennuliini teenindamine tulevikus jätkub. Millal läbirääkimistega viimaks ühele poole jõutakse, Leivategija eile arvata ei osanud.

Ka Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen ei osanud eile veel midagi kindlat öelda. “Oleme täna veel läbirääkimiste faasis, kuid vaatame lähinädalatele lootusrikkalt ning usume, et jõuame kõiki osapooli rahuldava kompromisslahenduseni,” sõnas Eskelinen.
Tulenevalt sellest, et läbirääkimised pole veel lõppenud, ei saanud Eskelinen ka rääkida lennuliini puudutavatest detailidest. “Samas saame endiselt kinnitada, et meie huvides on Tallinna ja Kuressaare vahelise lennuühenduse jätkumine,” lausas lennufirma PR-direktor.

Mis puutub lähiregioonide lennuliinide arengusse ning sellesse, kas Estonian Air võiks hoopis mõne uue regulaarse Kuressaarest väljuva lennuliini avada, siis needki plaanid saavad Ilona Eskelineni sõnul selgemaks koos sügisel valmiva strateegiaplaaniga.
Suve jooksul oli tema sõnul näiteks üksjagu reisijaid, kes olid huvitatud bussiga sõitmise asemel hoopis lennukiga Tartust Kuressaarde reisimisest ning kasutasid seega võimalust Tartust läbi Tallinna Kuressaar-de lennata ja vastupidi.

“Iseküsimus on see, kui suure lennukiga ja millistel tingimustel Tartu ja Kuressaare vahel lende korraldada,” märkis Eskelinen.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)