Kuhu minna

Kolmapäev, 24. august

KINO
Divas kl 18 Transformerid: Kuu varjukülg. Alla 12-a mittesoovitatav. Pilet 3.20.

TEATER
Valjala rahvamajas kl 20 Tornimäe näiteseltsi etendus Andrese lugu (E. Vaiguri “Päike, tuul ja teekäija” ainetel). Lavastaja Ingla Leis. Pilet 2.50.
Kuressaare Linnateatris kl 19 Viimsi harrastusteater Komos esitab: koguperemuusikal kahes vaatuses Annie – homme on parem. Muusikal Annie põhineb Harold Grey koomiksil, mis alustas ilmumist Ameerikas 1924. aastal. Muusikal Annie toodi esimest korda Broad-way lavale 1977. aastal. Muusika autor on Charles Strouse. Sama loo ainetel valmis 1982. aastal ka film ja 1999. aastal selle uusversioon. Annie jutustab loo 11-aastasest lastekodus elavast tüdrukust, kelle suurim unistus on leida üles oma vanemad. Juhus viib ta kokku miljardär Oliver Warbucksiga, kelle ellu on seni mahtunud vaid raha ja võim. Nii Annie kui ka Warbucks avastavad ühel hetkel, et nende suurimad unistused võivad täituda kõige ootamatumal moel. Loosse lisavad värvi ja külvavad üksjagu segadust lastekodu juhataja preili Hannigan ja tema pätist vend koos oma blondiinist sõbratariga. Osades: Karolin Saar, Eddy Kont, Sulev Võrno, Hille Savi, Kristel Pedak, Margus Toomla, Rünno Karna, Liis Rebane, Valmo Vider jpt. Kaastegevad Viimsi lapsed, noored ja ViiKerKoor. Lavastaja Frantšeska Vakkum, koreograaf Kati Aid, koormeistrid Maire Pedak ja Age Toomsalu, kostüümid – Moonika Lausvee, lava ja valgus – Ivar Leemet, muusika- ja projektijuht Kalle Erm. Pilet 5 €, perepilet 14 €, müügil tund enne etenduse algust kohapeal.

TANTS
Klubis Diva Happy Wednesday.

Neljapäev, 25. august

KINO
Divas kl 18 ulmepõnevik Transformerid: Kuu varjukülg. Pilet 3.20.

ÜRITUS
Kuressaares GO spaas kl 20 Saare Jazz 2011 avakontsert: Flavor ja Tuuli Taul.

TANTS
Divas Summer@Diva. Dress-code: suvine.
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.
Ööbiku klubis Ladies Night@Ööbik: DJ DHR. Üritus kõigile kogu öö tasuta.
Club Privilege’is Wiimane Weekend Starter. Tasuta.


Hea teada

Filmitalgud toovad Saaremaale filmivõtted ja vabaõhukino.

Filmivõtetel osalevad jahimehed ja hiiu naised, kes soovivad enne maailma lõppu oma saarele tagasi jõuda. Naised on kaaperdanud jahimeeste bussi ning õnnetul kombel jäävad sinna lõksu ka filmi peategelased, kes soovivad jõuda Ida-Virumaale Lenna kontserdile.

Kuressaare kuursaali on alates kella 15-st oodatud nii lapsed kui ka vanemad. Õhtuni on seal avatud animatsiooni töötuba, kus valmib üks jupike Filmitalgute rahvafilmi animeeritud osast. Kinobussi juhendajate abiga saavad nukkude animeerimist proovida kõik huvilised!

Igas maakonnas jagab Kinobuss tasuta filmiharidust. Saaremaal toimub filmilevi teemapäev. Meistriklassi on oodatud osalema need, kellel on huvi õppida filmide näitamise korralduslikku poolt. Seda just filmilevi tähendabki – kuulda saab sellest, kuidas sõlmida kokkuleppeid kinodega, millised õigused ja kohustused on filmi levitajal ning millised erinevused on filmide levitamisel Eestis ja välismaal. Meistriklassi tuleb eelnevalt registreeruda Filmitalgute kodulehel.

Õhtul kl 21 algab Kuressaare kuursaali ees rahvaülikool. Seal on teemaks jällegi filmilevi ja lektoriks Lili Pilt. Kui päike on loojunud, algab vabaõhukino. Kõigepealt saab seal näha päeval filmitud rahvafilmi stseene. Seejärel aga Mati Undi jutustusel põhinevat filmi “Tühirand”, mille režissöör on Veiko Õunpuu. See film oli Kinobussil viimati levis aastal 2006. Nüüd on saarlastel võimalus seda taas (või esimest korda) näha!

Meeli Hein


Tulekul

Reedel, 26. augustil Kaali järvel kl 20 närvekõditav Peeter Jõgioja trummi-ja tule-show. Saab elavaks legend, kuidas tekkis Kaali järv. Keelpillikvartett White Singers, kolme show-trummari, laulja, torupilli ja hiiu kandle esituses kõlab võimas muusikasegu Händeli, Vivaldi ja Jõgioja loomingust. Põlevad trummid, üllatav muusika ja silmailu garanteeritud. Pilet alates 10-eluaastast 6 €.

Laupäeval, 27. augustil kl 21.30 Panga pangal muinastulede süütamine. Tasuta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)