Randvere laat üllatas osavõtjate rohkusega

Randvere laat üllatas osavõtjate rohkusega

LUSTILISED KABUJALAKESED: Laada kultuuriprogramm oli üpris tihe. Lümanda Kabujalakesed tõid sära vaatajate silmisse. Foto: Aare Laine

Laupäeval Randvere mõisapargis toimunud laat üllatas nii korraldajaid kui ka kohalikke elanikke osavõtjate rohkusega. “Üks publikumagneteid oli kindlasti laulumees Laur Teär, keda kuulama-vaatama tuldi,” arvas Randvere mees Vello.

Hinnanguliselt oli kunagise koolimaja esisel murul kontserte jälgimas ja pakutava vastu huvi tundmas mitusada inimest nii ümbruskonnast kui ka kaugemalt.
“Müüjaid ootasime küll rohkem, aga ilmselt andis tunda see, et Randvere laatadel on olnud ligi kümneaastane vahe,” märkis laadakorraldaja Katrin Jürisson.

Lapsed koos vanematega uudistasid kõige rohkem pisikesi tibupoegi ja küülikuid. Vahest üks huvitavamaid kaubaartikleid olid Ameerika päritolu väikesed kõrvitsad. Suhkruvati soovijad tekitasid aga ilmselt kõige pikema järjekorra. Laadalistel oli võimalus külastada ka Randvere tööõppekeskuse töötubasid ja seal midagi meisterdada.
Lastega mängisid Pipi, Lõvi Leo ja Nublu. Päästeameti töötajad demonstreerisid tuletõrjeautot. Kunagise koolimaja ees astusid publiku ette Randvere naiste lauluansambel Ergud, Aste põhikooli laululapsed ja Lümanda kultuurimaja naisrahvatantsurühm Kabujalakesed.

Laada korraldajailt said tänukirja kõik esinejad ja kaasaaitajad. Laat sai teoks tänu Kat-rin Jürissonile ja Piret Rattasele, kes omakorda haarasid toimkonda innukaid Randvere noori. “Ilus päev oli – täis muusikat ja laadamelu. Sain siin näha inimesi, keda pole ehk aastakümneid näinud. Loodan, et meie noored jätkavad traditsiooni,” rõõmustas laadapäeva lõppedes külamees Märt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 132 korda, sh täna 1)