Põduste jõe reostusallikat pole seni kindlaks tehtud (2)

Keskkonnainspektsiooni teatel näitasid läinud nädalal võetud veeanalüüside tulemused, et vesi Põduste jões on vähemalt kuni piimatööstuse taguseni puhas.

“Puhas sedavõrd, kuivõrd ta olla saab. Mingisugune hulk baktereid on vees ju alati sees,” ütles Saarte Häälele keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni Saaremaa büroo juhataja Tõnu Aus. Kust täpsemalt fekaalireostus siis ikkagi alguse sai, Aus öelda ei osanud. “Seda ei oska praegu küll keegi ütelda,” sõnas ta.

Kuressaare linnaarst Juri Zabellevitš võttis eile jõest ka uued veeproovid, kuid nende tulemused saab linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri sõnul teada homme. “Siis saab ka otsustada, kas olukord on piisavalt paranenud, et supluskeeld maha võtta,” sõnas Saluri ja rõhutas, et rand iseenesest suletud ei ole – sinna võib ikka minna, kuid ujumine on keelatud. “Kust reostus alguse sai, on täna ikka veel vara öelda – uurimine käib,” lisas Saluri.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)