Juhtkiri: Et ajalugu ei korduks…

23. august 1939 on päev, mis muutis elu Eestimaal täielikult – sel päeval sõlmitud Molotovi-Ribbentropi pakt võttis meilt vabaduse, mille taastamise 20. aastapäeva me nüüd, laupäeval rõõmuga tähistasime.

Kui vahel öeldakse, et eestlane on pessimistlik rahvas ning tahab kangesti meeles pidada selliseid kurbi ja traagilisi mälestamise kuupäevi, siis võib ütlejal mõneti ju ka õigus olla, kuid igal juhul ei tohi unustada ka seda mineviku mäletamise ja tulevikuta elamise ütelust. Ikka selleks, et ajalugu ei korduks.

Ja kui mõelda sellele, et meie iseseisvuse taastamise paljud sündmused olid seotud just 23. augusti kuupäevaga, oleks ehk tõesti paslik ka täna hetkeks aeg maha võtta. Kas või selleks, et rääkida oma lastele ja lastelastele mälestusi Balti ketist või Hirvepargist – sellest ajast, mida meie ju mäletame.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)