Abiellujate arv kuivab kokku

Võrreldes möödunud aastaga on oma abielu registreerijate arv Saare maakonnas vähenenud. Niisamuti on kahanenud ka vaimulike poolt sõlmitud abielude hulk.

“Tänase päeva seisuga on  Saare maavalitsusele esitatud 13 abieluavaldust vähem kui eelmise aasta samal perioodil,” märkis Saare maavalitsuse perekonnaseisuametnik Avo Levisto, lisades, et vähenenud on ka vaimulike poolt sõlmitud abielude hulk. Levisto sõnul ei ole tänavu olnud ka erilist huvi ühegi kuupäeva vastu.

Kõige enam – umbes veerand aasta abieludest – abielusid sõlmitakse nagu igal aastal juulis-augustis. Suurem osa abiellujaid eelistab Levisto kinnitusel maavalitsuse saali. “Kuressaare raekoja saali populaarsus on vähenenud – sel aastal on seal sõlmitud vaid kümme abielu. Lossi kapiitlisaalis on tänavu sõlmitud neli abielu, ülejäänud (36) ühe erandiga kõik maavalitsuses,” ütles ta.

Kirikuõpetaja Hannes Nelis ütles, et tema on sel suvel laulatanud viis paari. Võrreldes möödunud aastaga on seda kaks korda vähem. “Ma ei oska öelda, mis võiks olla laulatuste vähenemise põhjuseks. Kas siis euro tulek või…” lausus ta.
Statistikaameti andmetel on abiellumiste arv Eestis jõudnud madalseisu ning võrreldes majandusbuumi ajaga on see vähenenud ligi poolteist korda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)