Lugeja kiri: Nostalgiat kui palju! (12)

Kes tahab meenutada eelmise sajandi 70-ndaid, võib minna Kihelkonna mnt säästuka kalapoodi ja laks on igatahes garanteeritud. Teisipäeva pärastlõunal palusin müüjalt mõne kilo lesta, sest mandrikülalised olid tulemas ja nagu ikka, tuleb ka seekord suitsuahi tossama panna.

Avaldasin soovi, et lestad oleks keskmise suurusega ja ei erineks üksteisest suuruse poolest märkimisväärselt. Vastus oli selline, et mingit sorteerimist ei toimu ja osta tuleb seda, mida müüja mulle kotti paneb. Kui julgesin mainida, et mina olen ikkagi klient ja seega on mul õigus kaupa valida, sain vastuseks, et ülemus on temale sellise korralduse andnud ja ülemus maksab talle ka palka. Ja üleüldse võib tema mulle lestade kaalumise ka katki jätta.

Nojah, mida sa sellele müüjale enam ütledki. Kas seda, et jooksmas on 21. sajandi teine kümnendik ja juba 20 aastat on Eesti vabariik. Kuna tegemist oli vanemapoolse naisega, otsustasin vaidlemise lõpetada. Sellepärast et sellise mõtteviisiga inimene ei suuda niikuinii aru saada tõsiasjast, et ülemus saab talle palka maksta vaid siis, kui kliendid tema pakutavat kaupa ostavad. Ülemusele, keda ma kahjuks poes ei näinud, soovitan oma müüjat premeerida. Eelmise sajandi nõukogude aja traditsioonide elus hoidmise eest.

Kirja autor on toimetusele teada

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)