Taasiseseisvumispäeva tähistatakse Kuressaares ühistantsuga (2)

Eesti taasiseseisvumispäeva, 20. augustit tähistab Kuressaare tänavu suure ühistantsimisega, teele saadetakse üle-eestiline teatetants ning kõik huvilised on oodatud osalema kahekümne aasta taguseid sündmusi meenutavas vestlusringis.

Kultuurivara kultuurikorraldaja Eena Margi sõnul algab ühistants linnavalitsuse eest laupäeva hommikul kell 9.30. Enne jalakeerutust tervitab taasiseseisvusmispäeva puhul linnarahvast aga kultuuri ja hariduse abilinnapea Tiina Talvi.

Kui esialgu kulgeb tants mööda Lossi tänavat, misjärel siirdutakse lossihoovi, kus tantsitakse ümber piiskopilinnuse, siis tantsu lõpp on kõlakoja ees. Kui tantsijad kõlakoja ette jõuavad on tantsitud täpselt 1991 meetrit 20 sentimeetrit ja 8 millimeetrit.

„Tants on korraldatud, nii et korraga tantsib üks paar, kes iga 100 meetri järel teatepulga järgmisele paarile üle annab. Kui osaleda soovijaid on palju, teeme mitu paari korraga,“ sõnas Eena Mark.

Linna kollektiividest osalevad teatetantsus Keeris, Ritsikas, Eideratas, Kanarbik, Öieti ning Piiprellid, kuid tantsima on oodatud teisedki. 1991 tantsumeetri jooksul võetakse läbi erinevad tantsud nagu Savikoja venelane, Raabiku, Kiigari-kaagari, Pärlin ja labajalavalss.

Kell 10.30 toimub kuursaali ees aga ühistantsimine, kus muusikat koos sõpradega teeb Helga Nurmekann. Veidi hiljem, kell 10.50 toimub vestlusring, kus 1991. aastat meenutavad toonane Kuressaare Eesti Kodanike Komitee liige Juhan Veel ning kaitseliidu liige Leevi Naagel. Pärast vestlusringi kell 11.30 saavad aga kõik osaleda lõputantsus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)