Ruhnus ja Abrukal käis ülevaatusel ligi veerandsada sõidukit (3)

Ruhnus ja Abrukal käis ülevaatusel ligi veerandsada sõidukit

TULETÕRJEAUTOT KAEMAS: Autosid kontrolliti üle peamiselt ohutuse seisukohalt, töökorras pidid olema pidurid, roolisüsteem, tuled ja turvasüsteem. Üle vaadati ka alusvankrid ja kummitihendid. Foto: Maanteeamet

Üleeilsest tänaseni kontrollis maanteeamet Ruhnus, Abrukal ja Vilsandil sõidukite olukorda. Esmakordne ülevaatus on seni möödunud probleemideta ja enamik autodest on vastanud kõigile nõuetele. Ruhnus ja Abrukal käis ülevaatusel ligi veerandsada autot, täna kontrollib maanteeamet aga Vilsandi sõidukeid.

“Võib öelda, et pilt saartel on hea,” ütles ülevaatust teinud maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra. Vahtra sõnul kontrolliti autosid peamiselt ohutuse seisukohalt, töökorras pidid olema pidurid, roolisüsteem, tuled ja turvasüsteem. Enamik kontrollitud autodest ülevaatuse ka läbis, ent tuli ette neidki sõidukeid, mis nõuetele ei vastanud. “Tegu oli ikka tõelise väikesaareautoga,” iseloomustas Vahtra üht Ruhnu sõidukit, millel loeti kokku kuni kakskümmend puudust.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ja Abruka saarevaht Rein Lember kinnitasid aga mõlemad, et ülevaatus on möödunud probleemideta. “Need, kes masinatega aktiivselt liiguvad, olid kohal. Alati on nii, et keegi on tööl ja keegi on ära, aga kui memmed välja jätta, tuli igast perest vähemalt üks sõiduk kohale, mõnest ka rohkem,” ütles Rein Lember ja lisas, et nii elanikud kui ka ametnikud jäid rahule. “Kirjutatakse ja räägitakse ilma tuledeta mossedest (Moskvitš – toim), meil selliseid pole. Enamik autosid oli juba enne ülevaatust korras,” kinnitas ta.

Ruhnus toodi ülevaatusele 15 autot ja Abrukal kaheksa. Seda, mitu autot Vilsandil üle vaadatakse, maanteeameti tehnoosakonna juhataja eile veel öelda ei osanud.
Kuigi äsjase ülevaatuse kohta välja antud dokument kehtib vaid väikesaartel ja pidevat liiklusjärelevalvet kohapeal ei toimu, peab Vahtra siiski oluliseks, et autoomanikud oma masinad üle vaadata laseksid, sest see tagab neile avarii korral kindlustuse. Ka on teada, et aeg-ajalt väisab politsei ka väikesaari.

Tänavune sõidukite tehniline ülevaatus oli väikesaartel esmakordne, ent edaspidi hakkab väikesaarte sõidukite ülevaatus toimuma igal aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)