Päevalilled sirgusid neljameetristeks

Päevalilled sirgusid neljameetristeks

Foto: Egon Ligi

Kuressaares Kevade tänaval asuva eramaja hoovis on kuuri seina ääres kasvavad päevalilled end nii kõrgele taeva poole sirutanud, et nende peremees, 186 cm pikkune Ado Arge, on lilledest pea poole lühem.

Ado Arge ütles Saarte Häälele, et viimati, kui ta lilli mõõtis, olid need napilt 20 cm lühemad kui neli meetrit, kuid nüüd võivad need juba vabalt neljameetrised olla küll. “Ma pole ka päris täpselt saanud ju mõõta, üksi mõõtsin, ja mu meelest on need ikka natuke pikemad tegelikult,” lausus Arge. “Ja eks nad tasapisi sirgu veel.”

Ta rääkis, et kinnitas päevalilled kenasti kuuri seina külge, nii on need vaatamata suurtele tuultele ja sadudele ilusti vastu pidanud. Lisaks tuleb tal päevalilli pidevalt kasta, sest kohas, kus nad kasvavad, vihmavesi neid eriti ei jooda.
Ado Arge sõnul on ta päevalilli kasvatanud ka varem, kuid nii kõrgeks pole lilled tema käe all seni veel kasvanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)