Juhtkiri: Parem karta kui kahetseda

Vesi võib olla meie kõige suurem sõber, kuid hooletu suhtumise korral võib temast saada ka vaenlane, lausa eluohtlik vaenlane. Ega siis muidu suhtunud vanad merekarud meresse suure aukartusega. Kahjuks on viimase aja sündmused näidanud, et mitte alati ei võeta mereleminekut tõsiselt ning kiputakse ennast pidama looduse kuningaks.

Siiski peaks meresõitjad ja merel või teistel veekogudel lõbusõitu pakkuvad ettevõtted arvestama, et ujuvvahendi pardal võiks olla rohkem kui üks inimene, kellel on teadmisi ujuvvahendi navigeerimisest. Et õnnetusi ennetada, peaksid väikelaevajuhid tutvustama pardal viibijatele ohutusnõudeid ning päästevahendite asukohta ja kasutamist. Ning ei oleks liiast, kui tutvustataks ka elementaarseid võtteid, kuidas ujuvvahendit peatada, kuidas kasutada raadiosaatjat või vajadusel abi kutsuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)