Piret Puppart korraldab näituse Ungaris

Piret Puppart korraldab näituse Ungaris

MEREPÄEVADEL: Kuressaare merepäevadel tutvustas Piret Puppart (vasakul) oma raamatut ka kodusaarlastele. Pildile on moekunstnik jäänud koos Tiia Leppikuga. Foto: Anu Vahter

Saaremaalt pärit moekunstnik Piret Puppart avab oktoobris Ungaris näituse “EsTNO. Eesti rahvarõivas ja mood”.

Ungarisse sõidab näiteks raamat, millele on toeks mannekeenidel eksponeeritud rahvuslikul ainesel loodud kleidikomplektid. “Vaimusilmas näen ma eelkõige kõige pidulikumaid komplekte, sest asukoha miljöö on suursugune, kuid aega veel on ja ma ei ole sada protsenti otsustanud, mis jääb ja mis ei jää,” ütles Piret Puppart, lisades, et kindlasti esitleb ta osa näitusest ka läbi projektorisilma ja eesti etnomuusika.

Ettepanek näitus korraldada tuli Puppartile Eesti Ungari saatkonnalt. Põhjusel, et Budapestis on tulemas disaini- ja kunstiteemaline nädal ning teisalt on ungarlased kõige suurem soome-ugri rahvas, seega tuntakse oma sugurahva tegemiste vastu ikka suuremat huvi. Näitusepaigaks saab imekaunis ja hästi intiimse atmosfääriga moe- ja kunstisalong Manier Budapesti vanalinnas. Näitus avatakse 7. oktoobril ja jääb avatuks oktoobrikuu lõpuni.

Praegu on Piret Puppartil käsil Ungari näituse ettevalmistamine. Samal ajal valmistab ta ette 16. septembril Tallinnas teoks saava alternatiivse moe-, muusika- ja kunstiprojekti MOMENT korraldust. “Saab olema väga lahe ja rahvusvaheline üritus! Eriti palju innovaatilist tuleb üle piiri Lätist, aga ka Itaaliast on osalejaid,” rääkis Piret, kelle sõnul viiakse projekt läbi Rotermanni kvartalis ning juba see iseenesest lubab mängulist tulemust. Seejärel planeerib Piret ka väikest viisi raamatuesitlust koos näitusega Tartus, valmistab paari etnoteemalist kleiti (üht neist kannab Gerli Padar augustikuisel suurel rahvusvahelisel lauluvõistlusel) ja tegeleb ikka oma n-ö suurima kullatüki Montoni kollektsioonidega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 80 korda, sh täna 1)