Peeter Jõgioja toob Kaali enneolematu vikerkaarelise etenduse (6)

Lõikuskuu viimasel reedel saab Kaali järve ääres teoks midagi üsna enneolematut. Eesti esitrummar Peeter Jõgioja koos poja Siimuga toob Kaali üllatavat muusikat, silmailu ja närvikõdi.

“Ürituse muusikaline pool oleks keelpillikvartett White Stringers ja kolme sõutrummari, laulja ja torupilli-hiiukandle segu Händelist, Vivaldist ja minu originaalloomingust,” lausus paarkümmend aastat trumme põristanud Peeter Jõgioja. “Kõlab keeruliselt? Ja nii peabki olema, sest oleme seganud klassikalise muusika rajude trummide, püro-, video- ja laserefektidega. Üllatav muusika ja silmailu pluss närvikõdi à la trummid põlema on garanteeritud,” märkis ta.

Jõgioja ütles, et ürituse idee pärineb Alver Sagurilt ja toimuma pidi see juba eelmisel aastal. “Käisime poeg Siimuga (minu jalad ja käed) eelmisel aastal isegi kohapeal vaatamas, kuna Alver oli sunnitud aga kuupäeva muutma, ei saanud osaleda (algne mõte oli ka Jassi Zahharov panna trumme ja tuld tegema),” rääkis trummar.

Ta lisas, et sõulaserid on täiesti omaette teema. “Käisime poeg Siimuga Šveitsis sõulaserite ohutuskoolitusel ja omame teadmisi ja litsentsi, kuidas teadaolevalt ohtlike laseritega ümber käia. Laserikiir assotsieerub alati millegi ohtlikuga, mis teeb pimedaks, millega lõigatakse metalli jne, ja õige ta ju on,” selgitas Jõgioja, lisades, et sõulaserid on spetsiaalselt ehitatud oma ereda valgusega lisaefekte looma nii sise- kui ka välistingimustesse.
“Usun, et suudame pakkuda enneolematu vikerkaareliselt värviküllase etenduse, sest arvutiga juhitavad laserid joonistavad pilte, tähistaevast jms,” avaldas ta. Samamoodi saab sel õhtul elavaks legend, kuidas tekkis kunagi Kaali järv.

Kaali külastuskeskuse arendaja Alver Sagur ütles, et üritust on planeeritud eelmisest suvest alates. “Tahaks teha suurejoonelise asja,” märkis Sagur, kelle sõnul pole sellist etendust Kaali järve ääres veel kunagi toimunud. “See on võib-olla esimest ja viimast korda,” kutsub Sagur kõiki vaatama. Üritus algab 26. augustil Kaali järves ääres kl 20. Samal päeval toimub Kaali külastuskeskuses Saarte Silurimaa geopargi rahvusvaheline konverents.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)